• Lorem ipsum
FAQ
Hoefschoenen
Hoe meet ik de hoefschoenen aan?

Het aanmeten van hoefschoenen (in dit geval die van Cavallo) is niet moeilijk maar vereist wel enige instructie. 

Om de afmetingen juist op te nemen volg je de instructies hieronder.

Hoe neem ik de maat op van de deken van Harry's Horse
Hoe neem ik de maat op van de dekens van Harry's Horse?

Wanneer je een deken wil kopen van Harry's Horse kun je de rug van je paard opmeten met de onderstaande tabel.Deken opmeten Harry's Horse

Wat is de juiste maat voor een helm?

PASSEN

Behalve dat je cap voldoet aan de juist normering moet hij natuurlijk ook goed passen. Je wilt zeker weten dat je de veiligste cap voor jouw hoofd aanschaft,  zoek daarom je cap zorgvuldig uit en pas diverse maten en modellen. 

Begin met het meten van de omtrek van je hoofd met een meetlint zo’n 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen, hiermee bepaal je je capmaat (het aantal centimeters is je capmaat).

Let er op dat je cap niet te strak of te los  zit, hij moet mooi aansluiten om je hoofd. Pas  bij een cap met een draaisysteem op de wijdste stand. Wanneer je cap dan goed is, heb je de goede maat. Te los of te strak? Probeer dan een andere maat of een ander model. Maak vervolgens de riempjes op maat en draai het draaisysteem vast.

TESTEN

Schud met je hoofd, beweeg hem met je handen op en neer, loop ermee rond. Wanneer je de kinriem losmaakt  en je hoofd ondersteboven houdt moet hij goed blijven zitten. Uiteraard mag je geen hoofdpijn krijgen van je cap. Met het draaisysteem kun je enige speling oplossen maar de cap moet altijd goed aansluiten.

Let op dat je je haar bij het passen op dezelfde manier draagt als wanneer je rijdt.  De rand van de cap moet dan ongeveer twee vingerbreedtes boven de wenkbrauwen zitten en de cap hoort recht op je hoofd te staan. Wanneer de cap teveel naar achteren zakt kan deze nekletsel veroorzaken bij een val.

Gezondheidsproducten
Wat is het verschil tussen de Groffe en Fijne Vertargil?

Het verschil tussen grof en fijn is enkel de grootte van de deeltjes klei. Ze zijn beide de welbekende groene leem!
Meestal wordt de grove klei voor dieren ingezet en de superfijn voor mensen.

Kan Equivital Magnesium veilig gevoerd worden aan lacterende merries? Ook als het veulen mee eet van het merrie voer?
De Magnesiumbron die in de Equivital Magnesium gebruikt wordt is een bron met zeer hoge aandeel opneembaar Magnesium. In principe heeft een paard vaak eerder een tekort dan een overmaat aan Magnesium. Dus heel veel risico loop je bij een gezond paard niet. Paarden die veel zweten en/of hoog presteren en jonge veulens die nog volop bezig zijn met het groeien/ontwikkelen van hun skelet hebben meer Magnesium nodig dan 'paarden in rust'.

Normaliter wordt een overmaat aan Magnesium via de urine uitgescheiden, mocht de opname hoger zijn dan de behoefte. Bij een tekort aan Magnesium kunnen o.a. nierstenen ontstaan door een slechte regulering van de Calcium opname.

Let op:
Bij een paard met nierproblemen of gezondheidsklachten in het algemeen, mag niet te veel Magnesium verstrekt worden, omdat dan de afvoer van een overmaat aan Magnesium in gevaar komt. Dan alleen in overleg met de dierenarts.
 
Hoe lang kan ik Nervo gebruiken? Kan dit 'altijd' gegeven worden?

In principe kan op basis van de ingrediënten de Nervo continue gevoerd worden conform de dosering per dier per dag die op het etiket vermeldt staat. Dit staat en valt natuurlijk wel met de rest van het rantsoen.
Wanneer Nervo gericht ingezet wordt kan het effect in sommige gevallen groter zijn.
Indien continue gevoerd gaat worden wordt er met name veel vitamine E en vitamine B1 gevoerd, waardoor een continue supplementatie van deze vitamines niet noodzakelijk is.
In stresssituaties dient u 2 x daags 25 g Nervo per paard door het voer te mengen, maximaal 3 dagen.
Indien u Nervo dagelijks gebruikt dient u 25 g Nervo door het voer te mengen.

Hoe lang is de Primeval stressless inj paard werkzaam na toediening?

Het L-theanine heeft een zeer snelle werkzaamheid (na 30 minuten). De kruiden werken op een iets langere termijn. Er kunnen individuele verschillen zijn, paarden kunnen gevoelig of minder gevoelig reageren op de ingrediënten. Algemeen kan worden gesteld dat de stoffen na 48 uur uit de bloedbaan zijn verdwenen.

Zijn er suikers toegevoegd aan de Vazuintjes Appel?

Nee, zeker geen toegevoegde suikers, wel natuurlijke suikers.
Dus geen Melasse en/of suikers toegevoegd.

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden