Vliegendeken banner1

Vliegendekens: waarom, wanneer en welke?

In het voorjaar, zomer en najaar kunnen paarden en pony's veel last hebben van vliegen, muggen en dazen. Een vliegendeken kan je paard helpen deze last wat te verlichten. Maar welke vliegendeken past het beste bij jouw paard? Horse & Protect zet er een aantal voor je op een rij.

Allereerst kun je kiezen voor een deken met of zonder hals. Een deken met hals bedekt het grootste deel van je paard maar zal iets warmer zijn dan een deken zonder hals. Een deken met een afneembare hals is dan ook erg praktisch, wanneer de overlast van vliegen en muggen groter is bevestig je gewoon de hals aan de deken.

vliegendeken met singel

De meeste vliegendekens zijn gemaakt van licht en fijnmazig materiaal waardoor ze luchtdoorlatend en ademend zijn. Een andere mogelijkheid is een uv werende deken die de uv stralen van de zon reflecteert waardoor je paard het minder warm krijgt. Deze reflecterende dekens bestaan ook in een variant zonder hals en een variant met afneembare hals. Sinds een paar jaar bestaat ook de vliegendeken met zebraprint. Onderzoek heeft aangetoond dat zebrastrepen vliegen en dazen afschrikken. Uiteraard vind je ook deze dekens in onze shop, zowel met hals als zonder hals.

zebra

Een andere variant op een vliegendeken is de eczeemdeken met zebraprint of in reflecterend zilver. Deze deken is gemaakt van een extra fijnmazige stof waardoor zelfs de kleinste mugjes, die onder andere zomereczeem veroorzaken, er niet doorheen kunnen steken. Een aanrader voor paarden met staart- en maneneczeem! Een eczeemdeken heeft ook een buikflap waardoor de buik van je paard beschermd is. Ook voor paarden in bosrijke gebieden  waar veel dazen voorkomen is deze deken ideaal.

eczeemdeken

Wil je met je paard een bosritje maken dan is de uitrij vliegendeken de oplossing. Deze deken heeft een zadeluitsparing en kun je bevestigen aan het hoofdstel. 

uitrij deken

Wil je je paard nog beter beschermen tegen rondvliegende zomerse ongemakken dan kun je een deken combineren met een vliegenmasker of oornetje, vliegenfrontriem, vliegenspray of geurneutralisator.

vliegenproducten

Om jou en en je paard de zomer door te helpen heeft Horse & Protect een aantal Combi Deal pakketten samengesteld:

- Anti Vliegen Pakket 1

- Anti Vliegen Pakket 2

- Anti Vliegen Pakket 3

- Anti Vliegen Pakket Zilver

- Anti Vliegen Pakket Zebra

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog