magnoboots2

Magneettherapie bij paarden, hoe werkt dat eigenlijk?

Een magnetisch veld als therapeutische beenverzorging


Misschien heb je al weleens gehoord van de kracht van een magnetisch veld. De straling heeft een positief effect op je bloedsomloop. Dit betekent meer toevoer van zuurstof, meer afvoer van afvalstoffen en een beter herstel van cellen. Maar hoe pas je dit toe op je paard?

De werking van magneten

Bloed bevat hemoglobine en dit zorgt voor zuurstoftransport in het bloed. Hemoglobine bevat ijzer en ijzer reageert op magneten, magneten stimuleren dus het zuurstoftransport in het bloed.

Met dit gegeven in ons achterhoofd zal het magnetisch veld opgewekt door de magneten dus de bloedtoevoer naar pezen en gewrichten verbeteren, de zuurstoftoevoer naar weefsels stimuleren en toxines (giftige stoffen) elimineren en afvoeren. Het helpt bij vermoeide spieren, herstelt beschadigd weefsel en stimuleert de aanmaak van elastine en collageen. Het kan pijn verzachten, symptomen van artritis en reuma verminderen en symptomen van intensieve training verlichten.  

Conductive magnotherapy products

In de shop van Horse & Protect vindt je een aantal producten op het gebied van magneettherapie. Het merk LeMieux heeft de volgende mooie items in het assortiment:

1. Conductive Magno Boots - In deze boots vindt je 9 x 2600 gauss magneten in een binnenvoering van stalen filamenten die het hele been binnen het magnetisch veld brengt. De bamboo met memoryfoam buitenkant zorgt voor een optimale pasvorm en de super soft katoenen voering kun je loshalen zodat je hem met de hand kunt wassen. De gaasroosters aan de achterkant zorgen voor goede ventilatie en een extra strap onder de kogel maakt dat de beschermer overal goed aansluit. De boot is zo vorm gegeven dat hij voor de voor- en achterbenen gebruikt kan worden.

2. Conductive Magno Hock Boot - Speciaal ter preventie of behandeling van een blessure in het spronggewricht. Uitgerust met 6 x 2600 gauss magneten, gaasroosters om overtollige warmte opgewekt door het magnetisch veld af te voeren en een optimale pasvorm, ook als het paard gaat liggen.

3. Conductive Magno Rug - Een deken met magneten op de 5 belangrijkste gebieden van het paardenlichaam: schouder, elleboog, heup, kniegewricht, tweede dij. Er bevinden zich extra magneten aan weerszijden van de wervelkolom en de stalen filamenten lining zorgt ook hier weer voor een optimale verdeling van het magnetisch veld. Verder heeft de deken ademend mesh aan de bovenzijde, 3 buiksingels voor een optimale pasvorm en een enkele borstsluiting.

Voor alle drie de producten wordt aanbevolen om het gebruik langzaam op te bouwen om de paarden te laten wennen. Bij twijfel, raadpleeg altijd een dierenarts. Het gebruik van magneten wordt algemeen aanbevolen door dierenartsen vanwege de voordelen, kan preventief worden gebruikt en is ideaal voor gebruik vóór en na een training.

 

 

 

 

Terug naar blog