Goede houding paarridjen

Een goede houding is niet alleen belangrijk tijdens het paardrijden

Goede houding

Als ruiter weet je dat een goede zit en houding belangrijk is voor de kwaliteit van het rijden. Daarnaast let een jury tijdens het rijden van proeven ook goed op jouw houding. 

Een goede houding zorgt niet alleen voor punten op je protocol maar ook voor een goede score van je gezondheid. Een slechte houding kan veel problemen veroorzaken in je lichaam. Vooral je nek en je rug kunnen flink te leiden hebben onder een slechte positie van je lichaam.

Gevolgen slechte houding

De lichamelijke gevolgen van een slechte houding kunnen ernstig zijn, want de rug en de nek zijn vaak het slachtoffer. Het kan zelfs leiden tot een hernia, ischias in de rug of verschillende aandoeningen aan de nek. Wellicht minder bekend maar minstens net zo pijnlijk zijn de gevolgen voor het hoofd.

Een slechte houding kan indirect zorgen voor hoofdpijn en zelfs migraine wat zelfs gepaard kan gaan met misselijkheid. 

Houding verbeteren

Het is eenvoudig om de eerder genoemde problemen te voorkomen. Onder andere hier kun je lezen hoe je je houding kunt verbeteren. Vooral het recht houden van de rug, het verdelen van het gewicht over de voeten (niet leunen op 1 been) en het hebben van ontspannen schouders helpen echt.

Werk je veel achter een bureau met een laptop dan is de positie van de tafel, stoel en het beeldscherm erg belangrijk.houding achter beeldscherm

Bron: Audiofysio.nl

Posture reminder voor ruiters

Er zijn ook hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het verbeteren van je houding. Een van deze producten is de Posture Reminder van Back on Track. Dit 'harnas' herinnert je spieren aan de houding die je moet aannemen waardoor deze zal verbeteren.

Posture reminder Back on Track

Deze Posture Reminder voor ruiters is licht en eenvoudig aan te trekken. Het valt niet op onder je kleding en de banden zijn makkelijk te verstellen door middel van klittenband. 

Photo by Philippe Oursel on Unsplash

Terug naar blog