Vliegenmasker welke moet ik kiezen

Alles wat je moet weten over vliegenmaskers

Wat is het beste vliegenmasker voor je paard?

Het weideseizoen komt eraan en daarmee ook vliegen en muggen, die kleine plaaggeesten voor je paard! In dit artikel geven we je een aantal tips om het juiste vliegenmasker te vinden in het doolhof van verschillende stijlen, kleuren, modellen en manier van beschermen van het hoofd van je paard of pony.

Om te beginnen is er het volledige masker dat het gezicht, de oren en de neus van je paard beschermt, ideaal als je paard erg gevoelig is voor vliegen, dazen en muggen of wanneer de neus van je paard snel verbrandt door de zon.

Het Gladiator Full Fly Mask, Armour Shield Pro Fly Mask, B-Free masker of Flyshield met neusstuk zijn in dit geval een goede keus.

Vliegenmasker

Mag de neus van je paard of pony vrij blijven dan kun je kiezen voor het Gladiator Half Fly Mask, Amour Shield Pro Fly Mask - Half Mask, het lycra vliegenmasker met oren, het Flyshield masker of het SkinFit masker. De laatstgenoemde kan zelfs gedragen worden onder een hoofdstel, ideaal voor buitenritten in het bos.

B-Free Vliegenmasker

Veel paarden zijn gevoelig op de oren, voor deze paarden adviseren we het vliegenmasker zonder oren, Armour Shield Pro Fly Mask - Standard Mask of Flyshield zonder oren.

Handig

Handig en snel zijn het vliegenmaskerhalster met oren en neusstuk en het vliegenmaskerhalster zonder oren en neusstuk.

Tenslotte hebben we nog de neusnetjes die stof, pollen en andere uit de lucht afkomstige deeltjes filteren: Comfort Shield Nose Filter of het neusnetje in zwart of wit. De neusnetjes kun je aan het halster of hoofdstel bevestigen met klitteband.

Passen van het vliegenmasker

Belangrijk is dat je vliegenmasker goed past anders kruipen vliegen en muggen er in. Let daarom op een goede verstelbaarheid  en elastische naden en randen.

Voorgevormde structuren in de oogstreek geven voldoende ruimte aan de ogen en wimpers van je paard en maskers met UV bescherming helpen beschermen tegen de zon. Of de kleur van het masker invloed heeft (donker heeft een zonnebril effect maar neemt weer sneller warmte op in tegenstelling tot lichte kleuren) is nog niet wetenschappelijk bewezen.

Een goed passend vliegenmasker zal je paard op geen enkele manier belemmeren of beperken. Let ook op de dikte van het mesh materiaal, dun blijft minder goed in vorm en dik zal minder ventileren. De afwerking (fleece, wol, synthetisch of thermo-regulerend materiaal) bepaalt weer in hoeverre je paard gaat zweten onder het masker.

Staat je paard een aantal uur per dag met een vliegenmasker op de wei controleer dan regelmatig het hoofd van je paard op schuurplekken. Houdt het masker schoon om huidirritatie te voorkomen zorg ervoor dat het in goede conditie is en blijft. Wanneer dit niet zo is kun je het laten repareren of je koopt een nieuwe!

Terug naar blog