Mr Ed_banner voor post

5 beroemde paarden die je kent van TV

1. Mister ED

Mister ED was het pratende paard uit de gelijknamige televisieserie gemaakt in de Verenigde Staten. Er werden meer dan 140 afleveringen gemaakt over dit intelligente paard en zijn baas Wilbur Post. In Nederland werd dit programma uitgezonden door dr KRO.

2. Bonfire

Dit was het eerste paard waarmee Nederlands meest succesvolle ruiter ooit Anky van Grunsven successen oogstte over heel de wereld. Deze combinatie veroverde medailles op de spelen van 1992, 1996 en 2000. Het beroemde paard overleed in oktober 2013 maar is vereeuwigd met een eigen standbeeld.

Anky van Grunsven en paard Bonfire

3. My Little Pony

 

Ok het is geen echt paard maar wel een paard dat we kennen van vroeger. My Little Pony was een lijn van de speelgoedfabrikant Hasbro die allerlei klein fel gekleurde speelgoed paardjes produceerden met aparte kenmerken zodat je ze kon sparen. Deze vrolijke viervoeters kregen zelfs een eigen animatieserie.

My Little Pony

 

4. Jolly jumper, het paard van Lucky Luke

Hij schoot sneller dan zijn schaduw, zijn grootste vijanden waren vier broers en had een onafscheidelijke vriend in zijn paard. Lucky Luke en zijn paard Jolly Jumper kennen we allemaal van de stripboeken en animaties-series op de televisie. Elke avontuur eindigde steevast met de twee helden die de zonsondergang tegemoet reden.

Lucky Luke en Jolly Jumper

5. Amerigo

Of je het nu gelooft of niet maar we kunnen niet om het paard van Sinterklaas heen. Sinds 1990 is Amerigo de onafscheidelijke vriend op vier p..benen van Sinterklaas. 

Traditioneel is het paard van Sinterklaas een schimmel en heeft uitzonderlijke kwaliteit. Zo heeft het paard geen zeebenen want het komt met de boot aan uit Spanje en staat daarbij op het dek. Daarbovenop presteert hij het ook nog om met de goedheiligman op zijn rug de daken van de Nederlandse en Vlaamse huizen te beklimmen om pakjes te bezorgen. Dat doet Mr Ed, Bonfire, My Little Pony of Jolly Jumper hem niet na!

Het paard van Sinterklaas

 

Terug naar blog