Apps voor paardrijden

5 apps voor tijdens het paardrijden

Er zijn genoeg apps te vinden in de appwinkels van Google en Android en daartussen zitten ook apps die je kunt gebruiken tijdens het paardrijden. We hebben er een aantal voor je opgezocht.

Equilab

We beginnen met een hele mooie app. Equilab heeft als doel jou en je beter paard te laten rijden. Hij volgt je tijdens je training en legt daarbij al je bewegingen vast. Het registreert de gangverdeling tijdens je trainingen en de percentage verdeling tussen het rijden op de linker en rechter hand. Ook kan de app beat, pas snelheid, tijd en afstand registreren. 

Screenshot equilab app

In het dagboek kun je je trainingen volgen en bijhouden. Ook kun je contact leggen met andere ruiters en op zoek gaan naar leuke evenementen.

Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple

Hooves

Met deze applicatie maak je een profiel aan voor je paard waarin je alle informatie verwerkt. Daarna kun je bijhouden in een soort dagboek wat je allemaal hebt gedaan of wilt doen met je paard.

Daarnaast kun je ook andere mensen betrekken bij het profiel zoals je verzorger, mede berijder, ouders en vriendinnen zodat iedereen op de hoogte is van wat er met je paard gebeurt. Een betaalde functie is het invullen van reminders voor de hoefsmid, dierenarts, inentingen en andere regelmatig terugkerende acties.

Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple

Equisense

Deze app kun je vergelijke met Equilab, je kunt je ritten of trainingen bijhouden door je smartphone bij je te dragen. Deze app geeft je ook nog eens 300 verschillende trainingen en oefeningen die je kunt doen om beter te worden. Een van de laatste toevoegingen is de analyse van je oefeningen.

Equisense paardrijapp

Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple

The Equistrian app

Ben je een manager van een stal of van een aantal paarden dan zou je baat kunnen hebben bij deze app.

Met deze applicatie kun je het dagelijkse stalmanagement bijhouden zoals trainingen en afspraken. Hierin kun je alles kwijt wat je nodig hebt om van jou stal een succes te maken. De makers vergelijken het met Microsoft Office maar dan voor paarden.

Equistrian app

Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple

Horse scanner

Je ziet een paard maar weet niet zeker welk ras het is? There is an app for that! Je neemt een foto van het paard en op basis van deze foto zal de app je laten weten welk ras het is.

Afbeelding Horse scanner app

De app suggereert zelfs dat je een foto kunt nemen van een vriend of vriendin zodat je kunt zeggen op welk ras ze lijken. Of je dat nu moet willen durven we niet te zeggen.

Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple

Terug naar blog